GYIK

Oktatási platform – Marketplace

Árazással kapcsolatos kérdések

Mit jelent az, hogy ingyenes a platform?

A platform bevezetése a vállalatok számára díjmentes. A bevezetésért és a platform használatáért az Industudium nem számít fel díjat.

Milyen szolgáltatásért kell fizetni?

Az elvégzett oktatásokért személyenként. Ha egy munkatárs elvégez egy kurzust, az Industudium automatikusan kiszámlázza az oktatás árát, amely nem több, mint egy kávé ára. Illetve, ha a vállalat vásárol a marketplace-ről egy oktatást, éves licencet kell fizetni érte, amit manuálisan újíthat meg a vállalat, amennyiben több évre szeretné azt igénybe venni.

Miért pont egy kávé ára?

Hiszünk abban, hogy az innovációnak és a tudás áramlásának munkahelyi környezeten belül gyorsan és hatékonyan, nagy erőforrások mozgatása nélkül kell történnie. Bővebb információért és árajánlatért keressen minket bizalommal!

Kell fizetni a felvitt adatok és a regisztrált munkatársak után?

Nem kell. Kizárólag az elvégzett oktatások után kell fizetni. Az eredmények lekérdezése, résztvevők kezelése, tréningtervezés, belső eszkaláció díjmentesen rendelkezésre áll.

Mi történik, ha a vállalatnak nincs erőforrása az adminisztrációs feladatokra? Akkor is megéri igénybe venni az Industudiumot?

Amennyiben ilyen eshetőség lép fel, az Industudium biztosít egy kiszervezett admint, aki kezeli az adminisztrációt és az oktatások szervezését havi díj ellenében. Bővebb információért és árajánlatért keressen minket bizalommal!

Hogyan működik a marketplace?

A marketplace-n különböző oktatások érhetőek el. Amennyiben egy vállalatnak nincsenek saját oktatásai, vagy valamelyik oktatás hiányzik a vállalati tudásbázisból, itt könnyen beszerezhetőek éves licenc ellenében.

Kinek az oktatásait tudom megvásárolni a marketplace-n?

Az Industudium saját fejlesztésű oktatásait. Az Industudium 20 éves tapasztalattal rendelkezik oktatási anyagok fejlesztésében. A kiválasztott anyagok a szoftver platformon (MARKETPLACE) a tréningmátrix szerint elérhetőek és bevezethetőek.

Amennyiben bevezetek egy oktatást a marketplace-ről, ugyanúgy kell fizetni az elvégzett oktatások után?

Az éves licenc díj csak azt biztosítja, hogy az oktatás bekerül a vállalat tudásbázisába és hozzárendelhető lesz különböző csoportokhoz. Az így elvégzett oktatások után is személyenként kérjük el a díjat.

Hogyan működik a fizetés?

Az Industudium bevezetésekor a partnervállalat szerződést köt az Industudiummal. A szerződésben foglaltak szerint történik a további fizetés és díjak kiszámlázása. Bővebb információért és árajánlatért lépjen kapcsolatba velünk!

Hogyan tudok kapcsolatba lépni az Industudiummal?

A honlapon keresztül az űrlap kitöltésével vagy az office@industudium.hu email címen. Ezen kívül munkanapokon 8-17 óráig telefonon is személyes kapcsolatba léphet velünk a honlapon feltüntetett telefonszámokon.

Belépéssel és regisztrációval kapcsolatos kérdések

A szerződés megkötése után hogyan történik a bevezetés?

A vállalat vezetője és az adminisztrátor (akit a szerződésben megnevez a partnervállalat) kap belépési adatokat az Industudium felületére. Ők felviszik a szervezeti ábrát a szerverre (munkatársak nevének, csoportjának és e-mail címének megadásával). A többi munkatárs saját email cím és jelszó megadásával tud belépni a felületre. A jelszót később bárki meg tudja változtatni.

A bevezetéskor szervez az Industudium szoftverismertető oktatást?

Az Industudium használata rendkívül egyszerű, betanítást nem igényel. Azonban, ha a partnervállalat igényt tart projektbevezetésre és ismertetésre, megbeszélés szerint tartunk bemutatóval egybekötött oktatást. Bővebb információért és árajánlatért lépjen kapcsolatba velünk!

Hogyan tudom regisztrálni a munkatársakat?

A szoftverre belépve a „Felhasználók” fül alatt az „Új felhasználó hozzáadása”

Milyen adatokat kell megadni a munkatársak regisztrálásához?

A munkatársaknak a nevét, az e-mail címét és beosztását. Ezen kívül a munkatársakat csoportokhoz lehet rendelni és a belső azonosítót/törzsszámot is meg lehet adni.

Az adminisztrátor által regisztrált munkatárs hogyan tud belépni az Industudium felületére?

Az adminisztrátor által megadott e-mail címre érkezik egy belépési e-mail, ami a jelszót is tartalmazza. Ezeket beírva a industudium.hu oldalon vagy az industudium.hu oldalon a „Bejelentkezés” gombra kattintva lehet bejelentkezni, ahol később a jelszót személyre lehet szabni.

Hogyan tudok csoportokat létrehozni?

A szoftverre belépve a „Felhasználók” fül alatt az „Új csoport hozzáadása”

Hogyan tudok munkatársakat csoportokba rendezni?

A munkatársakat a regisztrációt követően a „Felhasználók” fül alatt az „Új csoport hozzáadása” gomb kiválasztásával vagy a már meglévő csoporthoz való adással („Szerkesztés” gomb) lehet csoportokba rendezni név alapján.

Hol látom a regisztrált munkatársakat?

A szoftverre belépve a „Felhasználók” fül alatt. Amennyiben csoporthoz van rendelve az adott munkatárs, úgy az is fel van tüntetve az oldalon. Átfogóbb képet pedig a „Szervezeti felépítés” gombra kattintva kapunk.

Hogyan találom meg a munkatársakat az adatbázisban gyorsan?

A „Felhasználók” fül alatt a „Keresés” funkcióval a munkatárs(ak) nevét beírva.

Általános használattal kapcsolatos kérdések

Milyen eszközökön működik az Industudium?

Gyakorlatilag bármilyen informatikai eszközről elérhető az Industudium szoftver. Nagy hatékonysággal, adatvesztés nélkül lehet bármilyen asztali számítógépről, laptopról, tabletről és okostelefonról is használni.

Csak asztali gépről/laptopról lehet belépni az Industudium.hu-ra?

Nem, az hu bármilyen informatikai eszközről kezelhető nagy hatékonysággal.

Hogyan tudok belépni az Industudium felületére?

Az adminisztrátor által megadott e-mail címre érkezik egy belépési e-mail, ami a jelszót is tartalmazza. Ezeket beírva a industudium.hu oldalon vagy az industudium.hu oldalon a „Bejelentkezés” gombra kattintva lehet bejelentkezni, ahol később a jelszót személyre lehet szabni.

Mit látok, ha belépek az Industudium szoftverére? (vezetői/adm.)

A belépést követően a Kezdőoldalra érkezünk, ahol látjuk a vállalat statisztikai adatait. Itt egy összefoglaló adathalmazt kapunk a felhasználókról, a tréningekről és az eredményekről.

Mit látok, ha belépek az Industudium szoftverére? (felhasználói)

A belépést követően a Kezdőoldalra érkezünk, ahol látjuk a hozzánk rendelt elvégzendő oktatásokat, azok határidejét, az elvégzett oktatásoknál pedig az eredményeket.

Mit tudok csinálni az Industudium szoftverén? (vezetői/adm.)

Munkatársak regisztrálása, szervezeti ábra felépítése, eszkaláció követése, tréninganyagok és oktatások felvitele, azok munkatársakhoz, csoportokhoz rendelése. Ezen kívül letölthető skill mátrix, certifikációk, jelenléti ívek és kompetencia térkép is rendelkezésre áll. Naprakész és audit ready kimutatások kezelése oldható meg az Industudiummal rendkívül egyszerűen. A saját anyagok feltöltése mellett lehetőség van a Marketplace-ről további tréningeket szerezni a hiányzó tudáshoz.

Mit tudok csinálni az Industudium szoftverén? (felhasználói)

Oktatásokat elvégezni saját időbeosztás szerint a kijelölt határidőig. A határidő lejárata előtt emlékeztetőt küld a szoftver. Az elvégzett oktatások eredményeinek ellenőrzése, azok eredményei, a certifikációk letölthetőek a felhasználói oldalról.

Milyen dokumentumokat tudok letölteni a profilomból? (vezetői/adm.)

Vállalati tréning tervet (haladási terv), szervezeti felépítést és a csoportok skill mátrixait.

Milyen dokumentumokat tudok letölteni a profilomból? (felhasználói)

A tréningek sikeres elvégzését igazoló certifikációkat, okleveleket. Ezek bármikor elérhetők az Industudium oldaláról is, azonban saját gépre is letölthetőek.

Oktatással/tréninggel kapcsolatos kérdések

Hogy néz ki egy oktatás az Industudiumon?

Rendkívül egyszerűen kezelhetőek a szerkesztések és a kitöltések során is. Nem kell hozzá semmilyen informatikai előismeret és bármilyen informatikai eszközzel kompatibilis.

Milyen tartalmi elemeket tartalmaz egy oktatás?

Ezt az oktatást feltöltő személy (adminisztrátor) határozza meg. Az oktatáshoz feltölthető szöveg, kép és videó anyag is (akár külső linkek használatával). Az oktatás törzsszövegéhez (tartalmához) bármennyi ellenőrző kérdés adható. Az oktatás végén a tartalmi elemek elsajátítása után pedig egy teszt kérdéssor áll, amelyet szintén az oktatást készítő személy határoz meg. Meghatározható az is, hogy egy oktatás teszt része hányszor ismételhető.

Miből áll egy oktatás az Industudiumon?

Az oktatás tartalma állhat szövegekből, képekből és videókból is. Ezt az oktatást feltöltő személy (adminisztrátor) határozza meg. A tréningek tartalmához továbbá bármennyi ellenőrző kérdés is beilleszthető különböző helyekre. Ezek a tartalmi rész pontos elsajátítását és az ismétlést segítik. Az oktatás végén a tartalmi elemek elsajátítása után pedig egy teszt kérdéssor áll, amelyet szintén az oktatást készítő személy határoz meg. Ennél a résznél nem lehet visszalépni a tréningre, a kérdéseket saját tudásból kell megválaszolnia a munkatársaknak.

Mi történik a tréning elvégzése után?

A szoftver értékeli a munkatársak eredményét és automatikusan feltünteti azt. Az oktatást feltöltő személy (adminisztrátor) határozza meg azt, hogy hány százaléktól (%) sikeres egy tréning/oktatás. Amennyiben sikeres a vizsga, a munkatárs a saját profiljára megkapja az oktatást igazoló certifikációt, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Mi történik, ha egy munkatárs sikeresen végzi el az oktatást?

Amennyiben sikeres a vizsga, a munkatárs a saját profiljára megkapja az oktatást igazoló certifikációt, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Mi történik, ha egy munkatárs nem végzi el sikeresen az oktatást?

Az oktatás sikertelenként lesz elkönyvelve mind a munkatárs profiljában, mind a vállalatok számára a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letölthető az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokban. Ez után az adminisztrátor eldöntheti, hogy újra kiírja-e az oktatást a sikertelenül végző munkatársaknak.

Mi történik, ha egy munkatárs nem végzi el időre az oktatást?

Az oktatások létrehozásakor beépíthető két eszkalációs szint. Itt meg lehet adni, hogy a tréning végső határideje előtt hány nappal küldjön értesítést e-mailben mind a munkatársak, mind a csoportvezetők és az adminisztrátorok számára. Így elkerülhető, hogy feledésbe merüljön egy oktatás. Amennyiben mégsem sikerül kitölteni a tréninget határidőre, az oktatás sikertelenként lesz elkönyvelve mind a munkatárs profiljában, mind a vállalatok számára a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letölthető az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokban. Ez után az adminisztrátor eldöntheti, hogy újra kiírja-e az oktatást a sikertelenül végző munkatársaknak.

Hogyan tudok oktatást készíteni az Industudiumon? (vezetői/adm.)

A „Tréningek” fülre kattintva az „Új tréning létrehozása” gomb használatával.

Mit tudok beállítani az oktatás elkészítésekor? (vezetői/adm.)

A tartalmi részeken kívül beállítható a cím, a rövid leírás, az időpont (kezdés-határidő időablak megadása), az eszkalációs szintek, az ismételhetőség száma, a teljesítéshez szükséges minimum százalék. Ezeken kívül a tréning állapotáról összegző email is kérhető a csoportvezetők/adminisztrátorok számára. Vizsga utáni eredmény is rendelhető a munkatársakhoz (pl. felügyelettel/egyedül dolgozik), amely automatikusan frissül a letölthető dokumentumokban.

Hogyan tudok oktatást kiírni vagy hozzárendelni a munkatársakhoz? (vezetői/adm.)

A „Tréningek” fülre kattintva az „Új tréning létrehozása” vagy (meglévő tréningnél) a „Szerkesztés” gombot használva lehet tréninget létrehozni. Itt a beállításokban lehet csoportokhoz rendelni a tréningeket a „+” gomb megnyomásával a csoport neve előtt. Természetesen egy ember több csoporthoz is tartozhat, azonban így is csak egyszer kell elvégezni az adott munkatársaknak a tréninget. Ehhez nem szükséges külön beállítás.

Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kezdés 1. rész (vezetői/adm.)

A „Tréningek” fülre kattintva az „Új tréning létrehozása” gomb használatával. Miután a beállításokat megadtuk és a csoportot/csoportokat hozzáadtuk az oktatáshoz, a „Mentés” gombra kattintva lehet továbblépni (természetesen ezek bármikor módosíthatók). Ekkor megjelenik az oktatás tartalmi szerkesztőoldala.

Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – szöveg hozzáadása 2. rész (vezetői/adm.)

Tartalmat adni az oktatáshoz az oktatás tartalmi szerkesztőoldalán lehet (lásd: Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kezdés 1. rész). A „Szöveg hozzáadása” gombbal írt szöveget lehet adni az oktatáshoz. Ezt a gombot megnyomva egy, a MS Word-hoz hasonló szövegszerkesztő ablak ugrik fel, ahol a begépelt szöveget formázni is lehet.

Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kép hozzáadása 3. rész (vezetői/adm.)

Tartalmat adni az oktatáshoz az oktatás tartalmi szerkesztőoldalán lehet (lásd: Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kezdés 1. rész). A „Kép hozzáadása” gombbal képet lehet adni az oktatáshoz. Ekkor felugrik egy „Tallózás” gomb, amire kattintva az adott informatikai eszköz fájljaiból vagy felhőből lehet kiválasztani a feltölteni kívánt képet. Amennyiben egy MS Power Pointot szeretnénk Industudiumos tréningbe importálni, úgy javasoljuk a Power Point képekben való letöltését/mentését, így könnyedén lehet diánként (képként) az Industudium oktatásaiba integrálni azokat.

Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – videó hozzáadása 4. rész (vezetői/adm.)

Tartalmat adni az oktatáshoz az oktatás tartalmi szerkesztőoldalán lehet (lásd: Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kezdés 1. rész). A „Videó hozzáadása” gombbal videót lehet adni az oktatáshoz. Ekkor felugrik egy „Tallózás” gomb, amire kattintva az adott informatikai eszköz fájljaiból vagy felhőből lehet kiválasztani a feltölteni kívánt videót. Internetes (pl. YouTube) videót is természetesen lehet az Industudium oktatásaiba importálni ugyanezen gomb segítségével.

Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kérdés hozzáadása 5. rész (vezetői/adm.)

Tartalmat adni az oktatáshoz az oktatás tartalmi szerkesztőoldalán lehet (lásd: Hogyan tudok tartalmat írni az oktatáshoz? – kezdés 1. rész). A „Kérdések hozzáadása” gombbal ellenőrző kérdéseket lehet adni az oktatáshoz. A kérdéseket az után a tartalomrész után kell beilleszteni, ami után szeretnénk, hogy az adott kérdés megjelenjen. Feleletválasztós kérdések formájában fog megjelenni a felugró ablak. A „Kérdések” alatti szövegdobozba kell beírni a feltevésre kerülő kérdést, alatta pedig a „Válaszok” fül alatti szövegdobozba kell írni a válaszokat. A „+ Válasz hozzáadása” gombbal annyi válaszlehetőséget tudunk megadni, amennyit szeretnénk. A helyes választ/válaszokat úgy tudjuk megjelölni, ha a jobb oldalon lévő „X” melletti szürke dobozra kattintva kipipáljuk azt.

Hogyan tudok összegző kérdéssort írni?

Miután beállítottuk az oktatást és a tartalmat is hozzáadtuk (természetesen ezek bármikor szerkeszthetők), a „Mentés” gombra kattintva megjelennek az összegző kérdések lap. Itt a „Kérdések hozzáadása” gombra kattintva lehet összegző kérdéseket Feleletválasztós kérdések formájában fog megjelenni a felugró ablak. A „Kérdések” alatti szövegdobozba kell beírni a feltevésre kerülő kérdést, alatta pedig a „Válaszok” fül alatti szövegdobozba kell írni a válaszokat. A „+ Válasz hozzáadása” gombbal annyi válaszlehetőséget tudunk megadni, amennyit szeretnénk. A helyes választ/válaszokat úgy tudjuk megjelölni, ha a jobb oldalon lévő „X”melletti szürke dobozra kattintva kipipáljuk azt. Fontos megjegyezni, hogy amikor a munkatárs végzi az oktatást, akkor itt már nem fogja látni sem az ellenőrző kérdéseket, sem a tartalmi részt és nem is tud azokra visszalépni.

Miből áll össze az oktatás eredménye?

Az elsajátított anyag megértéséből (ellenőrző kérdések) és az összegző kérdésekre adott válaszokból tevődik össze az oktatás eredménye.

Az oktatás készítésekor megadott minimum százalék (%) elérése után a munkatárs automatikusan kap egy certifikációt a sikeresen elvégzett oktatásról, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Eredményekkel kapcsolatos kérdések

Mi történik a tréning elvégzése után?

A szoftver értékeli a munkatársak eredményét és automatikusan feltünteti azt. Az oktatást feltöltő személy (adminisztrátor) határozza meg azt, hogy hány százaléktól (%) sikeres egy tréning/oktatás. Amennyiben sikeres a vizsga, a munkatárs a saját profiljára megkapja az oktatást igazoló certifikációt, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Mi történik, ha egy munkatárs sikeresen végzi el az oktatást?

Amennyiben sikeres a vizsga, a munkatárs a saját profiljára megkapja az oktatást igazoló certifikációt, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Mi történik, ha egy munkatárs nem végzi el sikeresen az oktatást?

Az oktatás sikertelenként lesz elkönyvelve mind a munkatárs profiljában, mind a vállalatok számára a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letölthető az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokban. Ez után az adminisztrátor eldöntheti, hogy újra kiírja-e az oktatást a sikertelenül végző munkatársaknak.

Mi történik, ha egy munkatárs nem végzi el időre az oktatást?

Az oktatások létrehozásakor beépíthető két eszkalációs szint. Itt meg lehet adni, hogy a tréning végső határideje előtt hány nappal küldjön értesítést e-mailben mind a munkatársak, mind a csoportvezetők és az adminisztrátorok számára. Így elkerülhető, hogy feledésbe merüljön egy oktatás. Amennyiben mégsem sikerül kitölteni a tréninget határidőre, az oktatás sikertelenként lesz elkönyvelve mind a munkatárs profiljában, mind a vállalatok számára a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letölthető az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokban. Ez után az adminisztrátor eldöntheti, hogy újra kiírja-e az oktatást a sikertelenül végző munkatársaknak.

Miből áll össze az oktatás eredménye?

Az elsajátított anyag megértéséből (ellenőrző kérdések) és az összegző kérdésekre adott válaszokból tevődik össze az oktatás eredménye.

 

Az oktatás készítésekor megadott minimum százalék (%) elérése után a munkatárs automatikusan kap egy certifikációt a sikeresen elvégzett oktatásról, a vállalat pedig a „Felhasználók” és a „Tréningek” fül alatt letöltheti az automatikusan frissítésre kerülő igazoló dokumentumokat.

Dokumentáció, letölthető fájlok

Milyen dokumentumokat tudok letölteni a profilomból? (vezetői/adm.)

Vállalati tréning tervet (haladási terv), szervezeti felépítést és a csoportok skill mátrixait.

Milyen dokumentumokat tudok letölteni a profilomból? (felhasználói)

A tréningek sikeres elvégzését igazoló certifikációkat, okleveleket. Ezek bármikor elérhetők az Industudium oldaláról is, azonban saját gépre is letölthetőek.

A különböző dokumentumok naprakész elérhetőségéhez milyen adminisztrációs feladatok szükségesek? (vezetői/adm.)

Nem szükséges semmilyen plusz adminisztráció a munkatársak regisztrálásán és a csoportok kialakításán kívül. Az Industudium minden adatot automatikusan frissít, mint például kiírt oktatások, azok eredménye és elvégzésének időpontja, skill mátrixok és besorolások.